donderdag 19 juni 2014

Regenboog-energieDeze mandala is getekend naar aanleiding van een workshop over de Regenboog-energie, een bloesemremedie van Bloesem Remedies Nederland.
Foto: Regenboog, combinatieremedie van Bloesem Remedies Nederland, Meterik (Horst), NLEen korte beschrijving van deze remedie kun je hier lezen:
http://wittewaterlelie-bloesemremedies.blogspot.nl/2013/10/regenboog.html

Voor de opzet van deze mandala heb ik dan ook de regenboog-opzet gebruikt zoals deze in het boek 'Mandala's tekenen voor de beginner' van Beika Kruid op pagina 58 en verder staat beschreven.Uit het boek 'Mandala's tekenen voor de beginner' van Beika KruidDoor af te stemmen op de energie van de bloesemremedie, op dat moment te voelen wat deze met je doet, ontstaan daarna 'vanzelf' de gebruikte vormen en kleuren. Gedurende de 4 weken dat je de bloesemremedie gebruikt en tekent en kleurt aan je mandala, komt er steeds meer inzicht en komt er ruimte voor de eventueel benodigde verandering in je leven.

Om aan te tonen dat het mandala-tekenen ook voor de kleine beurs haalbaar is, heb ik deze mandala ingekleurd met 'gewone' kinderkleurpotloden van de Bruynzeel op 'gewoon' schetsboekpapier dat ik bij de Primera gekocht heb (50 vel voor € 2,50). De zwarte lijnen zijn getekend met een zwarte fijnschrijver, dikte 0,2 mm, van Uni-Pin. Wel moet erbij gezegd worden, dat wanneer je zo'n mandala dan in een lijstje in je kamer op wilt hangen, je er rekening mee moet houden dat de kleuren verbleken. Rood wordt roze. Wil je dat niet, dan is de budgetoplossing: insprayen met kleurloze haarlak. Daar ben ik zelf echter wel wat huiverig voor, omdat haarlak behoorlijk kan plakken en of dat zo mooi is in een lijstje... Zelf kies ik dan toch voor een goed product als fixatiespray. Er zitten tenslotte wel heel wat zorgzame uurtjes in zo'n mandala.

Vind je het leuk om deze mandala zelfs eens in te kleuren, rechtsklik dan op onderstaande afbeelding en sla op op je eigen computer. Je kunt hem dan zo uitprinten en inkleuren. Wil je meer je eigen tekening maken, gebruik dan bijvoorbeeld een lichtbak om de tekening over te nemen hoe jij wilt en weg te laten wat je niet wilt. Ook is het mogelijk dingen aan te vullen.Twee voorbeelden van Gerdien Harthoorn uit Barneveld, deelneemster aan de workshop op 10 april 2014:


Wil je deze workshop ook zelf doen in het Mandala Atelier in Beuningen of op locatie, stuur dan even een mailtje naar dewittewaterlelie@gmail.com
Dan wordt deze zo spoedig mogelijk ingepland.

Kosten:
  • in groepsverband tot 4 personen in het Mandala Atelier in Beuningen of voor 4 tot 10 personen op locatie: € 15,- per persoon, 
  • privéles: € 50.- (is gelijk aan consultprijs).

Dit is inclusief materiaal. Wil je eigen tekenmateriaal gebruiken, breng dat dan mee.


Wil je het boek van Beika bestellen, klik dan op de link hieronder...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten