maandag 6 april 2015

Samen aan de slag met Celtic Inspired Design


De 'cursus' Celtic Inspired Design is eigenlijk geen cursus te noemen. Het is een verlengde van en een inwijding in een levenswijze die in nauwe verbinding staat met de natuur, zoals de Kelten, onze voorouders, ooit in nauwe verbinding met de natuur leefden. Het draait dan ook niet om 'zomaar' tekenen van de Keltische motieven, zoals we die wel zien in boeken en op het internet. Het gaat ook om de achtergronden, in contact komen met onze eigen innerlijke goddelijke bron, van waaruit we ons scheppingsvermogen op papier kunnen uiten, maar in meer dan dat... in ons leven.

We beginnen met technieken die in wezen niets anders zijn dan het maken versieringen, we maken als het ware ons dagelijks leven mooier door de ervaring van dit tekenwerk, door de rust en ontspanning die als vanzelf in ons een plaats gaan vinden of deze verdiept. De versieringen in de vorm van trappatronen en vlechtwerken liggen aan de basis van een hele traditie aan ontwerpen.
Behalve dat deze lessen een inwijding zijn in een oude traditie slaan ze meteen een brug met ons hedendaags bestaan, want we mogen er natuurlijk ons eigen ding mee doen. In de lessen wordt bijvoorbeeld veel aandacht gegeven aan het toepassen in de Mandala, 'mijn ding' natuurlijk, maar cursisten kunnen hier vanuit ook hun eigen ontwerpen gaan maken, want iedereen heeft een eigen achtergrond die hij of zij meebrengt. Zo zijn er mensen die kaarten maken, schilderen en bijvoorbeeld Keltische randen toe gaan passen in hun werk, een ander geeft vanuit een kunstzinnige ervaring een heel eigen invulling en creëert pareltjes van ontwerpen die weliswaar de Keltische ontwerpen als basis hebben, maar een geheel eigen vormgeving gevonden hebben. Ieder kan er zijn of haar ding mee doen. In de lessen zelf komt het tekenen van traditioneel Keltische ontwerpen aan de orde en de toepassing daarvan in de mandala en werken we met potlood, tekenpen, kleurpotloden, stiften en soms ook met verf. Niet dat we iedere les een mandala tekenen, er is vooral aandacht voor de techniek van het ontwerpen en daarna gaan we dat toepassen in het tekenen van een mandala. Het is een proces waar je instapt als je besluit deel te gaan nemen na een eerste vrijblijvende kennismaking.
Voor je eigen continuïteit en het reserveren van een plaats in de groep plannen we lessen in het voren. Maar hoeft natuurlijk niet. Als je niet reserveert is een plaats echter niet verzekerd, want vol is vol.


Naast het tekenen krijg je zo her en der ook informatie over Keltische tradities, zoals de Jaarwiel Vieringen, Volle Maan vieringen, Keltische astrologie, etc. Alles wat maar vanuit de Keltische traditie de verbinding met de natuur legt, die ook onze natuur is. In dit alles komen ook de Indiase Veda's, het Boeddhisme en andere tradities naar voren, omdat ook daar nauwe banden liggen. Het Keltische is het uitgangspunt, maar er kunnen vele uitstapjes gemaakt worden.

Over de duur van de cursus kan ik heel kort zijn: oneindig of zolang als jij wilt en ik natuurlijk doorga met het geven van de lessen. Je stapt namelijk een proces in van groei en persoonlijke ontwikkeling op het niveau dat je zelf wilt. Kom je om 'een mooi plaatje' te leren tekenen, dan ben je van harte welkom, maar ook als je stap voor stap diepgaand, op onderzoek wilt naar jezelf, naar je blauwdruk, naar inzichten en verrijking in je leven, dan ben je net zo welkom. En alles er tussenin natuurlijk.
Glastonbury Tor met de St Michael's towerIkzelf werk met Ancient Celtic Healing en tijdens de lessen werk je binnen de Avalon Healingcirkel, die iedere dag opgezet en versterkt wordt en in nauw contact staat met het Avalon van Glastonbury, Engeland, waardoor we ondersteund worden in ons proces door De Oude Kracht en deze lessen een geheel eigen sfeer krijgen. De Avalon Healingcirkel zorgt voor een meditatieve afstemming, rust, ontspanning en een groter concentratievermogen. Bij aanvang van een les kan daar in de vorm van een meditatie of visualisatie aandacht aan gegeven worden, indien nodig en/of gewenst. Soms trekken we orakelkaarten, vaak in Keltische uitvoering of we werken met een stukje intuïtieve ontwikkeling. Afijn, er komt van alles langs, dat je verbinding met de Keltische achtergrond en alles wat in de cursus aan bod komt kan verdiepen en verrijken. Uiteraard wordt er iedere les aandacht geschonken aan het tekenwerk en het ontwerpen van Keltische motieven en/of hun toepassingen in het Mandala-tekenen. En denk erom, het gaat er niet om hoe snel je gaat, het gaat erom dát je ermee werkt en zo alle ins en outs in jezelf onderzoekt met de handvatten die je in de lessen aangereikt krijgt.

€ 15,- per les, contant ter plekke af te rekenen.Ga je samen met mij mee op ontdekkingstocht?
Soms gaan we zelfs letterlijk naar Keltische dan wel Engelse gronden... (Nog) Geen georganiseerde reizen, maar op eigen gelegenheid, de mogelijkheid zelf aanwezig te zijn bij bijzondere evenementen of op bijzondere plaatsen. Op het programma staat nu:

Beltane: op 1 mei is er een bijbehorende meditatie in de Chalice Well Gardens in Glastonbury.
Bij dit bezoek zal ik ook de nieuwe Wheel of the Year remedies meenemen waardoor we in praktijk/atelier De Witte Waterlelie, ook daarmee kunnen gaan werken. Een bijzondere aanvulling op de eerdere remedies van de Chalice Well en andere bloesemremedies.
Verblijf op camping The Old Oaks, een camping nabij 'De Poort' naar Avalon, gevormd door de twee oeroude Eiken Gog en Magog.
Meer informatie over Beltane in de Chalice Well Gardens:  http://www.chalicewell.org.uk/index.cfm/glastonbury/Events.Details/event_id/150


Wil je meer informatie over de cursus of dit bezoek aan Engeland, neem dan contact op met

dewittewaterlelie@gmail.com
of 06-51900040Gog en MagogGeen opmerkingen:

Een reactie posten