woensdag 16 mei 2018

Op de tekentafel: 2018-01 'Gardian Angels'Met mijn manier van kleuren heb ik natuurlijk altijd veel concentratie en geduld nodig om een mandala af te maken, helemaal nu ik het vaak, zoals in dit geval, niet meer laat bij de mandala zelf, binnen de cirkel, maar ook de achtergrond, buiten de cirkel, betrek in het hele gebeuren. Het voelt zo meer 'af' voor mij. Alleen de mandala zelf op een wit gelaten achtergrond voelt 'niet compleet' bij deze mandala. Daar zit natuurlijk een hele spirituele betekenis achter en vertelt iets over de energie van de tekening. In dit geval heeft dit duidelijk te maken met de universele energie, niet alleen voor mij, voor de tekenaar zelf, maar voor iedereen. Een uitdragende energie. Wanneer jij naar deze tekening kijkt of voor jezelf tekent zul je deze energie in je opnemen.

Nu heb je een idee waar ik op dit moment mee bezig ben, als ik tenminste niet allerlei mandala's en andere dingen aan het uitwerken ben voor het geven van mijn lessen. Daarbij is het tekenen van dit soort mandala's een energetisch proces, dat tijd nodig heeft, waar je de tijd voor moet nemen om goed tot je door te laten dringen, tijd om met de energie ervan te werken en te integreren in je leven.
Maar nu vordert deze mandala toch gestaag. De buitenrand is inmiddels voor meer dan de helft gekleurd.

Zoals je ziet... een Celtic Inspired Design, een Keltische mandala dus.
De knopen in het centrum van de mandala hebben een symbolische en spirituele betekenis, evenals de kleuren.

Wil je zelf met deze mandala aan de slag, dan ben je van harte welkom je aan te melden bij


nymphaeaspiritueelcentrum@gmail.com


Dan plannen we een afspraak in.

Het is een mandala met heel eigen verhaal en een diepe spirituele betekenis. De titel verraadt er al iets over en ik mag je alvast vertellen dat de energie van Maria Magdalena en Merlijn hierin zit.
Jouw ervaring en interesse bepaalt hoeveel lessen je nodig hebt om dit te tekenen en/of te werken met de energie van deze mandala.
Vermeld bij je aanmelding: 2018-01 'Gardian Angels', dan weet ik waar je voor komt, waar we aan gaan werken.

Voor meer info en algemene voorwaarden zie AGENDA op de website van Nymphaea.Deze mandala wordt door mij ingekleurd met kleurpotloden van Derwent Coloursoft, een, wat mij betreft, wat te zacht potlood, maar je kunt er prachtige resultaten mee behalen en velen vinden deze kleurpotloden wel heel fijn. Het is en blijft heel persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat en het beïnvloedt ook de sfeer van je tekening, omdat iedere soort potlood zo zijn eigen uitstraling heeft: