vrijdag 7 april 2017

9 juni 2017: International Day of Celtic Art

Een door een grote groep liefhebbers en professionals van over de hele wereld uitgeroepen internationale dag om de Keltische kunst onder de aandacht te brengen.
Opleving van de interesse in deze kunst gaat samen met meer en meer aandacht voor de rijke historie, levenswijze en natuurreligie van onze Keltische voorouders, welke niet alleen teruggaat tot de Middeleeuwen, maar zelfs tot in de Prehistorie.

In het atelier van De Witte Waterlelie wordt veel aandacht besteed aan de Keltische ontwerptechnieken voor het vervaardigen van tekeningen en mandala's, maar tevens wordt men in de lessen uitgedaagd eigen ontwerpen te maken, gestoeld op deze oude ontwerptechnieken.
Daarnaast is er veel aandacht voor toepassing van de oude Keltische natuurreligie in onze moderne tijd.

Op vrijdag 9 juni 2017 ben je van harte welkom om eens te komen kijken.

Open Atelier dus!
Wel graag van te voren aanmelden.

Er is slechts beperkt plaats, dus wees er snel bij.
Bij aanmelding aangeven of je in de ochtend en/of in de middag wilt komen.

Aanmelden via de mail:
dewittewaterlelie@gmail.com

Uiteraard is er ook ruimte om zelf aan de slag te gaan met het tekenen van een Keltische mandala.

Bezoektijden:
09.30-12.30 en 13.30-16.30 uur


Toegang gratis.
Donaties welkom.

The Book of Kells en het Boek van Durrow (twee belangrijke geïllumineerde boeken en tevens bronnen voor Keltische kunstenaars) zijn gewijd aan St. Columba. Sterf- en tegenwoordig feestdag van St. Columbia is 9 juni. Het was op 9 juni 2000 dat Fr. (Father) Ambrose Maonaigh de Celtic Art Yahoo Group lanceerde met een zegen. Inmiddels zijn velen van deze groep ook actief in de Discussion of Celtic Art groep op facebook, groepen waar ik zelf ook bij aangesloten ben.
Opzet is om deze dag ieder jaar terug te laten komen en steeds verder uit te breiden in deelnemende kunstenaars, pagans, winkels, musea, etc. Dit jaar dus een open atelier dag, volgend jaar... wie weet...


2017-03 'Work in progress'Geen opmerkingen:

Een reactie posten