dinsdag 31 mei 2016

FLOWER OF LIFE AQUAREL-MANDALAWeer eens wat anders...Flower of Life Mandala-aquarel of Aquarel-Mandala, hoe moet je het noemen? Met wat kleurpotlood (Bruynzeel design Aquarelpotloden) en inkt. Probeersel... Ben altijd van de inkt en potloden, heb plannen richting werken met gouache en een combi van die drie, maar er liggen hier ook nog heel wat tubetjes aquarelverf en acrylverf (merk Reeves), 'slechts' studiekwaliteit geloof ik, vanuit de tijd dat onze jongens nog klein waren. Niks mis mee, is voor mij ook nog 'maar' studie, experimenteren, dus toch maar eens gebruiken. Deze mandala is pas de tweede mandala waarin ik aquarel gebruik. Wat vinden jullie? Ik zal waarschijnlijk geen gewoonte gaan maken van figuratieve elementen in mijn composities, niet écht mijn ding, maar dit is ook wel een keer leuk... 

Voor deze mandala heb ik eerst het aquarel tekenpapier op een watervaste ondergrond vastgeplakt met tape. Toen heb ik het hele blad vochtig gemaakt. Daarna met een aantal groene en gele tinten aquarelverf een ondergrond aangebracht. Een zogenaamde 'wash'.
Dat heb ik goed laten drogen, waarna ik met potlood en passer de Flower of Life getekend heb. Met een watervaste fijnschrijver heb ik daarna de Flower of Life overgetrokken en met aquarelverf verder ingekleurd. Wederom goed laten drogen en daarna de motiefjes met watervaste fijnschrijver aangebracht. Wel iedere keer het puntje schoonmaken, want daar gaat toch wat droge verf in zitten. Dus iedere keer even op een schoon papiertje tekenen, om de punt schoon te maken en de inkt weer te laten stromen.
Vervolgens met kleurpotlood de takken, bladeren, het 'leesmeisje' en het gras om haar heen vorm gegeven. In de Flower of Life zie je een goudachtige tint. Die is gemengd... een lichte bruin met daarover heen een geel.


Formaat aquarelpapier (merk Canson) 24x32 cm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten