vrijdag 30 september 2016

Keltische drum schildering

Het beschilderen van een drum is niet zomaar iets. Het is een proces dat te maken heeft met een zielsverbinding tussen de eigenaar, het dier waarvan de drum gemaakt is (let wel: hier is geen dier voor gedood! In dit geval een edelhert, wat al heel speciaal is), de drum zelf en de Andere Wereld (Lichtwereld of Spirituele Wereld). Een drum krijgt en verzorgt inwijdingen, is deelgenoot van diverse ceremoniën en rituelen. Bovendien begeleidt de drum reizen in het onderbewuste, en wat al niet meer.
Zo'n drum maakt dus nogal wat mee, waardoor deze drum meegroeit met de eigenaar. Niet zomaar te beschilderen dus met ieder willekeurige schildering. Die schildering moet in ontwerp in het bewustzijn groeien van de kunstenaar en/of ontwerper in kwestie. Deze drum is al een tijdje mijn metgezel.
En dan komt er zo'n moment dat de drum beschilderd wil worden, c.q. 'moet' worden, want het voelt als iets onontkoombaars op dat moment. Een dag waarop eigenlijk niets anders meer mogelijk is.

Vandaag was zo'n dag voor mijn drum en mij.
In wezen is de schildering van de drum ook een soort mandala, een 'heilige cirkel'.
Voor nu ziet mijn drum er nu dus zó uit...
En ook de drumstok heeft een oppepper gekregen met de versterking van een mooi Keltisch vlechtwerkje.

Wil jij ook met Keltisch tekenen aan de slag, zodat jij je eigen ontwerpen kunt tekenen en wie weet waarvoor gebruiken? Er zijn regelmatig workshops op dit gebied bij De Witte Waterlelie. Zie de AGENDA!Geen opmerkingen:

Een reactie posten