maandag 26 september 2011

Roepnaam mandala'sWat zijn dat?
Dit zijn mandala's waarin een roepnaam, middels het omzetten van letters naar cijfers, verbeeld is in een mandala.
Hiertoe gebruiken we een schema waarin a = 1, b = 2, c = 3 etc. j = 10, wordt vereenvoudigd naar één cijfer door de twee cijfers weer op te tellen, dus j = 1, k = (11 / 1+1 =) 2, l = (12 / 1+2 =) 3, m = (13 / 1+3 =) 4, etc.

In de numerologie is dit een manier om te onderzoeken hoe jij je aan de buitenwereld presenteert, wat natuurlijk een belangrijk onderdeel uitmaakt van de manier waarop je communiceert met je omgeving. Je roepnaam vertegenwoordigt een bepaalde trilling, het is het pakketje dat je je medemensen aanbiedt en levert dus ook een reactie op. Je roepnaam vormt zodoende het startpunt in de communicatie. Dat pakketje, wat jij aanbiedt, kun je natuurlijk ook aanpassen, door bijvoorbeeld ook je achternaam te gebruiken in de omgang, of door er mr. of ing. voor te zetten. Kortom jij kiest voor de wijze waarop jij je presenteert. Je voorstellen met alleen je roepnaam 'Dingetje' roept wellicht een heel ander beeld van jezelf op dan je voorstellen met Dr. Ing. Huppeldepup... Feit blijft dat je roepnaam heel dicht bij je staat. Want in je meest directe omgeving, je gezin, je familie en vrienden zul je 'gewoon' 'Dingetje' zijn. Ook voor jezelf identificeer je je het meeste met je roepnaam. Je roepnaam is dus het meest intieme deel van jezelf dat je in eerste instantie aan de buitenwereld laat zien. En wanneer je daar behoefte toe voelt kun je die roepnaam veranderen. Want kijk nou zelf... 'Dingetje' klinkt toch heel anders dan 'Ding' of 'Dingus'. Zo ook met jouw roepnaam. Bedenk maar eens wat variaties op je naam en voel eens hoe dat voor je werkt?
Je roepnaam is slechts het pakketje dat jij aanreikt, natuurlijk is niet ieder pakketje met dezelfde roepnaam gelijk, want de één zit in een sober en simpel pakpapiertje, terwijl een ander een heel kleurig en misschien motiefrijk pakpapiertje gebruikt en weer een ander doet er een mooie gekleurde strik omheen. De kleur van ieder pakketje kan ook nog variëren en hangt af van degene die het pakketje ingepakt heeft... jij dus. Daardoor zullen roepnaam-analyses een heel algemene omschrijving geven, maar jij, als uniek persoon, geeft daar uiting aan, waardoor iedereen met dezelfde roepnaam zich toch weer iets anders zal presenteren. Hoe jij je roepnaam presenteert hangt af van een heleboel onderliggende kwaliteiten, mogelijkheden en zwakke punten die jij in je draagt. Die kun je verder onderzoeken door middel van je volledige geboortenaam.

Je presentatie is een keuze! Jij kiest hoe jij je presenteert, door je bijvoorbeeld alleen met je roepnaam voor te stellen, of met je voor- én achternaam. En ook je roepnaam kun je veranderen. Zelfs je achternaam kun je (laten) veranderen. Deze presentatie is een eerste  indruk van jou als mens.

Maar goed, dat over je presentatie. Hoe zetten we dit nu om in een mandala. Laat ik dit aan de hand van een voorbeeld bespreken:
Dit is een roepnaam mandala van de naam 'Wilco'.
De naam gaan we eerst omzetten in cijfers: w = 5, i = 9, l = 3, c = 3, o = 6. 'Wilco' = 59336
De naam heeft 5 letters, dus dit worden in de mandala 5 ringen. We beginnen in het midden met de W. Omdat de W vertegenwoordigd wordt door het cijfer 5 tekenen we in het midden een motief dat 5 keer herhaald wordt. In dit geval is dit de vorm van een 5-puntige ster geworden. Bij een man kies ik in het midden meestal voor een hoekig, mannelijk motief, bij een vrouw kies ik in het midden meestal voor een motief met ronde, vrouwelijk, vormen.
De volgende letter in de naam is een i. Deze wordt vertegenwoordigd door het cijfer 9. In de volgende ring komt dus een motief dat 9 x herhaald wordt, in dit geval lotusbladeren.
Enz.

De kleurkeuze van de mandala is natuurlijk helemaal vrij te maken, maar in dit geval heb ik gekozen voor de kleuren die overeenkomstig de numerologische analyse, voor deze persoon het zwakste waren. De kleuren komen overeen met bewustzijnsgebieden die, in dit geval, nog, vanaf het moment van naamvoering, voor groei open staan. Door naar deze mandala te kijken, kan hij zich open stellen voor spirituele groei en ontwikkeling. De mandala vormt als het ware een aanzet tot bewustwording. Je kunt ook kiezen voor kleuren die veilig en vertrouwd aanvoelen en passen bij gebieden die helemaal bij jou passen. Door naar deze mandala te kijken, kun je op momenten dat het je allemaal wat moeilijk of teveel wordt, je te herinneren aan je kracht. Een voorbeeld hiervan is:
Dit is een mandala van de roepnaam 'Angelique', 157539835


Bewustzijnskleuren zijn:
lindegroen: Zelfbewustzijn
geel: Bewust Zijn van intelligentie
purper of violet: spiritueel Bewust Zijn
oranje: Bewust Zijn van de materiële wereld
donkergroen: emotioneel Bewust Zijn
warmrood: creatief Bewust Zijn
helderblauw: communicatief Bewust Zijn
bruinrood: Bewust Zijn van doelgericht gedrag

Probeer het eens uit, een roepnaam mandala tekenen, er gaat een wereld van Bewust Zijn voor je open!

Roepnaam mandala 'Silvia' (193491)Interesse in een workshop Roepnaam Mandala tekenen?
En ook nog wat numerologische kennis opdoen?

Meld je aan bij Angelique Moorman
email: dewittewaterlelie@gmail.com
telefoon: 06-51900040
en we plannen een workshop in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten