dinsdag 3 september 2013

Basisboek Symbolen in de Mandala - Danka Hüsken


Een nieuw boek van de hand van Danka Hüsken. Zoals we Danka kennen: grondige kennis gecombineerd met tal van voorbeelden en tekeninstructies. Wederom een verrijking voor de boekenkast van de mandala-tekenaar, een schat aan inspiratie, maar ook voor docenten en therapeuten is hier veel uit te halen om met cursisten en cliënten aan de slag te gaan. Ik weet zeker dat dit boek meer tijd buiten de boekenkast doorbrengt dan erin...  Dank je wel Danka, voor wederom zo'n mooi schatkistje. Wie gaat 'm openen? Ik heb het al gedaan, jij?Achter op het boek vind je de volgende informatie:

Symbolen geven een schat aan ervaring en rijkdom weer en kunnen ons veel vertellen over onze innerlijke wereld. Het zijn zinnebeelden voor wat ons innerlijk raakt.
In dit boek wordt een groot aantal symbolen uitgebreid beschreven, waaronder archetypische, geometrische en cultuurgebonden symbolen en symbolen van de goden en godinnen, uit de natuur en van de elementen.

Naast de beschrijving van de symbolen worden tekeninstructies gegeven, zodat je zelf met de symbolen aan de slag kunt. Door het maken van mandala's kun je je eigen beeldtaal vinden, die je veel kan vertellen over wie je bent. De kwaliteit van je leven wordt versterkt en je zelfbeeld bekrachtigd wanneer je je eigen beeldtaal leert 'verstaan'.
Dit boek is geschikt voor iedereen die zich met beeldtaal bezig wilt houden, maar het is ook een aanvulling voor tekendocenten, tekentherapeuten, coaches en kunstenaars. Het boek is levendig geïllustreerd met tekenen en foto's: een boek om van te smullen.

Danka Hüsken is sinds de jaren tachtig bezig met tekentaal, symboliek en mandala's. Zij is onder andere opgeleid als tekentherapeut en numerologisch consulent. Danka werkt als mandaladocent en coach/trainer en geeft lezingen en korte workshops. Zij schreef meerdere boeken, waaronder 'De mandala als helend beeld' en 'Numerologie in woord, beeld en getal'.


Bestellen: