woensdag 26 maart 2014

Het Zendala Atelier en 'de nieuwe' van Beika KruidLieve mensen, tot groot genoegen heb ik het nieuwe boek van Beika Kruid doorgebladerd en weer mooie ontwerpen gezien. Zelf weer wat meer aan het tekenen, borrelen de tekenkriebels weer actief in mijn vingers. Door een flinke studielast was het tekenen wat op de achtergrond gezakt. Tja, wat wil je als je meerdere opleidingen naast elkaar wilt volgen om snel een mooie basis op te bouwen voor je praktijk. En een dag heeft tenslotte 'maar' 24 uur, dus je moet prioriteiten stellen. Eerst voorzichtig gestart met een enkele cursus, want het was natuurlijk afwachten hoe dat zou gaan na jaren en jaren weer in de 'schoolbanken'. Maar ik merkte dat ik een enorme spons was en maar meer wilde, meer en meer... Inmiddels ben ik HBO niveau beland op het gebied van de Bloesemtherapie, Spagyriek (beide natuurgeneeswijzen) en medische kennis. Allemaal fantastisch en me steeds nieuwsgieriger makend, maar ja... mandala's tekenen... De lessen en workshops mandala-tekenen gingen dan ook op een lager pitje en als ze er dan al waren in combinatie met andere vakgebieden. Héél mooi, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het tekenen doe ik zó ontzettend graag, dat ik het weer meer oppak. Heerlijk! Intussen dus ook weer meer 'gewone' mandalalessen in de vorm van het Mandala Atelier, het Mandala Kleuren én het Zendala Atelier! Los te volgen allemaal, les voor les nieuwe uitdagingen, of oude uitdagingen in een nieuw jasje, want het Mandala/Zendala-tekenen blijft zo enorm boeien, dat meerdere keren met eenzelfde onderwerp zelfs niet verveelt. Kijk maar eens in de AGENDA van de site of er iets van je gading bijzit. Het Mandala/Zendala-tekenen is heerlijk rustgevend en ontspannend! En dat heb ik zelf ook hard nodig naast alle studie en een eigen praktijk.

Zo kwam ik uiteraard ook het nieuwe boek van Beika Kruid tegen dat gehoor gaf aan de weer toegenomen tekenkriebels.Beika Kruid 'Werkboek Zendala's tekenen'Achter op het boek kun je lezen:

Een zendala is een zentangle in de mandala.
Zendala's tekenen is ontspannend en heel leuk om te doen en je kunt er al je creativiteit in kwijt.
Het is niet moeilijk om ze te maken en je hebt vaak direct mooie resultaten, maar het belangrijkste van het zendalatekenen is het onspannen bezig zijn.

De zendala's in dit boek zijn stap voor stap uitgewerkt, zodat je ze gemakkelijk kunt tekenen. Er worden meer dan tweehonderd figuurtjes aangereikt om de vlakken van de zendala in te vullen. In je zendala kun je allerlei onderwerpen een plek geven. In dit boek staan zendala's met rondjes, bloemen, natuur en vlinders, maar ook speciale gelegenheden komen aan bod: Valentijnsdag en Kerstmis. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je doosje of boekenleggers kunt maken. In het tekenen van zendala's kun je al je fantasie kwijt.

Beika Kruid maakt in haar cursussen het mandalatekenen op een eenvoudige manier toegankelijk. Zij is ook de auteur van 'Zendala's ontwerpen & kleuren' en 'Mandala's tekenen voor de beginner'.


Het leuke was dat ik haar roosontwerp uit 'Mandala's tekenen voor de beginner' hierin terugvond.
In 2012 heb ik deze al getangled...

Maar zo vind je nog vele andere ideeën in het boek! Ik wens je enorm veel tangleplezier! En mocht je onder begeleiding met Zendala's aan de gang willen, denk dan ook eens aan het Zendala Atelier, in de agenda vind je de data!

Wil je het boek bestellen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten