woensdag 18 juni 2014

Geometrie in de mandalaVan de hand van Ineke Reinalda kenden we al het 'Werkboek Heilige Geometrie in de mandala - De platonische vormen'. Als liefhebber van dit onderwerp komen de Flower of Life en de geometrische vormen in bijvoorbeeld graancirkels en chakra's regelmatig in mijn workshops naar voren. Dit boek van Ineke is een mooie inspiratiebron.


Achter op het boek kun je lezen:
Door Heilige Geometrie, zoals de Flower of Life en de platonische vormen, in een mandala te tekenen kun je rust en herkenning ervaren. Heilige Geometrie is de taal van licht. De platonische vormen zijn de bouwstenen van alles wat bestaat en zijn dus ook een deel van de mens. Dit boek is een uitnodiging om te voelen wat de platonische vormen voor jou kunnen betekenen.
Via de stap-voor-stap-uitleg en werktekeningen leer je de vormen van de Heilige Geometrie te tekenen en word je naar een mooi resultaat geleid. Elke vorm helpt je om inzicht te krijgen in jezelf en het positieve in jezelf naar boven te halen en te versterken. Door de platonische vormen in de chakra's uit te werken, help je je chakra's te helen.
Ook in graancirkels zie je de schitterende vormen van de Heilige Geometrie. Het tekenen van graancirkels met een patronische vorm wordt beschreven. Deze vormen verwijzen allemaal naar bewustwording.

Een prachtig boek!
En dan is er nu verschenen, wederom een prachtige bron van inspiratie:
'Geometrie in de mandala - Graancirkels tekenen en kleuren' van Ineke en Sietske Reinalda.
Achter op dit boek is te lezen:

De prachtige geometrische mandala's in dit boek zijn gebaseerd op de wonderlijke geometrische vormen van graancirkels. Alle mandala's zijn stap voor stap uitgewerkt met duidelijke werktekeningen. Al tekenend ontdek je de energie van de graancirkels en ontstaat rust en harmonie. Voor wie de graancirkelmandala's niet zelf wil tekenen, maar wel de werking ervan wil ervaren, zijn ze als kleurplaat afgebeeld.

Laat je raken door de vormen
laat je inspireren door de vormen te tekenen
laat je harmoniseren door de vormen te kleuren
ontmoet de geometrie in jezelf
ontdek wie je werkelijk bent
 en geniet!

Ik voel me zeer vereerd dat ik haar mandala's 'live' mocht bewonderen toen ze een keer bij mij op bezoek was voor een workshop Mandala Kleuren, nog meer vereerd eigenlijk dat zij, een vrouw met zoveel mandala-kwaliteiten, vanuit Schagen naar Beuningen kwam om deze workshop te volgen. Lieve Ineke, zeer gewaardeerde mandala-collega, en Sietske natuurlijk ook, dank je wel voor deze prachtige boeken! Ik heb genoten van je mandala's die 'live' nóg mooier zijn dan in het boek en zeer zeker ga ik nog lang genieten van je boeken!

Wil jij ook genieten van deze prachtige boeken en een bron van inspiratie aanboren waar je je steeds opnieuw aan kunt opladen? Je kunt deze boeken bestellen door op onderstaande link te klikken...