woensdag 21 januari 2015

Keltische Ontwerpen in de Mandala WebshopÉén van mijn meest favoriete boeken op het gebied van keltisch tekenen is dit prachtige boek van Courtney Davis.


Het grappige is, dat sinds ik de lessen van het Celtic Inspired Design opgestart heb, Courtney op facebook steeds maar weer langskwam met zijn prachtige werken en intussen tot mijn inspirerende facebook-vriendenkring behoort.
Courtney heeft zijn Hill of Tara Open Studio, in Ierland bij de Hill of Tara.Prachtig werk van Courtney Davis is te bewonderen op
http://www.courtneydavisart.com/gallery.html


Je weet wel... van deze...


meer info over de Hill of Tara is te lezen op
http://en.wikipedia.org/wiki/Hill_of_Tara


Waard om misschien eens een bezoekje te brengen... je weet maar nooit waar we nog terecht (willen) komen in dit leven.

Maar... terug naar het boek.

Als je een eerste blik werpt op de inhoud word je misschien al duidelijk waarom ik het zo'n mooi boek vind:Achter op het boek kun je het volgende lezen:

Maak verschillende knopen, spiralen, sleutels en dierenpatronen en versier ze met behulp van stap-voor-stapfoto's en een prachtige verzameling van de kleurrijke ontwerpen van Courtney Davis. Dit boek is geïnspireerd op de sterke symboliek, het gezag en de aloude kracht van de Keltische kunst. Het is een waardevolle handleiding voor iedereen die zijn eigen ontwerpen, kaderranden en motieven wil creëren.

Nu moet ik zeggen dat dit boek voor een beginnend tekenaar nog een flinke kluif is, maar ook voor de meer gevorderde tekenaar is dit een leuke uitdaging en vraagt doorzettingsvermogen en veel oefening. Toch is het, wat mij betreft, de moeite waard als je de aantrekkingskracht van de Keltische kunst voelt. Uiteraard kun je bij De Witte Waterlelie terecht voor lessen in het Celtic Inspired Design, waarbij je alle ins en outs stap voor stap langs ziet komen en je langzamerhand daardoor ook geoefend raakt in het werken met dit soort boeken. Want het is écht dat: oefenen oefenen oefenen. 'Oefening baart Kunst' is een mooi gezegde dat hier letterlijk van toepassing is.

Courtney werkt in dit boek met een lichtbak. Deze gebruik ik zelf (nog) niet, dus iedereen werkt op zijn/haar eigen manier. Hoe jouw manier is, is aan jou om te ontdekken. Wil je met een lichtbak werken dan is het zelf maken natuurlijk een optie om je portemonnee te vriend te houden:


Bouwtekening lichtbak,
de maten kun je natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeuren


Een andere tip wat betreft de lichtbak, vooral als je zelf niet zo handig bent en/of geen handige persoon in de buurt hebt die het voor je kan/wil doen: kijk eens op veilingsites, waar soms van die reclamebakken van winkels en bedrijven langskomen, die zijn waarschijnlijk ook te gebruiken als lichtbak. Wel even naar de kijkdag om te zien of het écht iets voor je is, anders ligt een miskoop zo op de loer.

Dit boek is nu nog één van de weinige Nederlandstalige boeken over het Keltisch tekenen. Via de Mandala Webshop kun je dit boek HIER aanschaffen, waar je een nog grotere selectie aan Mandala boeken en Mandala gerelateerde producten kunt vinden.
Een andere mogelijkheid is dit boek rechtstreeks bij bol.com te bestellen, als je nu niet verder wilt snuffelen in de Mandala Webshop:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten