dinsdag 1 november 2011

Beginnen met mandalatekenen en -ontwerpen

Greetje Molenaar


Achter op het boek kunnen we lezen:
Iedereen die een potlood kan hanteren, kan zijn eigen mandala's maken, want creativiteit en zelf ontwerpen is een vermogen dat ieder mens in zich heeft.
Dit boek begeleidt je ècht stap voor stap en helpt je mogelijk over je laatste schroom heen om aan de slag te gaan. De tekst wordt met vele illustraties ondersteund.
Greetje Molenaar heeft veel ervaring opgedaan in haar eigen tekenschool de ronde kunst, waar ze les geeft aan mensen die leren hun eigen mandala's te ontwerpen.
Zij wil dit nu van harte delen met een groter publiek. Ook is zij mede-auteur van het succesvolle Mandala kleur- en werkboek.
Dit is een boek dat ik van harte kan aanbevelen voor eenieder die met het mandala-tekenen wilt beginnen. Stap voor stap is inderdaad de gehanteerde methode waarbij meerdere soorten mandala's de revue passeren, met aandacht voor symboliek en de betekenis daarvan.
Na een inleiding volgen hoofdstukken over oervormen, de golfbeweging, de lemniscaat, vormcomposities, spiralen, rozetmandala's, kleur, samen mandala's tekenen, versieringen en vormpoëzie. Kortom, een bron van inspiratie die eigenlijk nooit droog hoeft te vallen. Wanneer wij met deze handvatten de bron in onszelf aanboren zullen we versteld staan van alle mogelijkheden en maakt dit boek de dorst naar meer alleen maar groter... Eenmaal begonnen met mandala-tekenen en -kleuren.... pas maar op! Voor je het weet is het een verslaving, maar wel eentje waar je door kunt groeien, dus een zeer Bewust Zijn - ondersteunende methode die ik zeer aan kan raden!

Bestellen:Geen opmerkingen:

Een reactie posten