dinsdag 1 november 2011

Mandala's tekenen voor de beginner

Een cursus in elf lessen
Beika KruidAchter op dit boek is te lezen:
Dit boek is bedoeld voor diegenen die zelf met het tekenen en ontwerpen van mandala's willen beginnen en om welke reden dan ook geen cursus willen of kunnen volgen. Door middel van dit boek kun je geheel zelfstandig aan de slag gaan. De nadruk ligt op het technische gedeelte van het mandalatekenen: hoe je begint en wat de mogelijkheden zijn.
Door gebruik te maken van bepaalde hulpmiddelen en voorbeelden zal iedereen die zichzelf beschrijft als ongeoefend tekenaar, toch leuke resultaten kunnen bereiken. Pas als je een les volledig in je vingers hebt, ga je door naar de volgende, om zo het geleerde van de vorige les(sen) verder uit te werken.
Wanneer je mandala's tekent kun je beter in contact komen met jezelf en daardoor innerlijke processen op gang brengen. Het is mogelijk om je op deze manier los te maken van oude patronen en denkbeelden. Door intensief met een mandala bezig te zijn ben je in staat om de wijsheid die in jezelf verborgen ligt, zichtbaar te maken. Mandala's maken kan een helende werking hebben en een creatieve ontwikkeling voor jezelf betekenen. Het kleuren van mandala's maakt dat je rustig wordt en het helpt je te groeien en je binnenste zelf te vinden.
Ervaar ook de magische werking van de mandala door er nu mee aan de slag te gaan!
Ook dit boek is een zeer goed basisboek voor de beginnende mandala-ontwerper. De uitleg is helder en we vinden veel stap voor stap uitleg en nog menig inspiratiebron om zelf met mandala's aan de slag te gaan. Lessen die aan bod komen gaan over je eerste mandala, stromingsoefeningen, rozetmandala's, constructie en verdeling, kleur, helende mandala's, intuïtieve mandala's, lotus, roos, kristal en regenboogmandala, gevolgd door voorbeeldmandala's en verdeelmallen en gradenboog.

Bestellen:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten