dinsdag 8 juli 2014

Inspiratie Workshop #2: Flower of LifeJe kent hem misschien nog van het bericht over kleurtechniek op deze site: de Flower of Life.

De Flower of Life, ofwel Levensbloem, is een energetisch krachtig geometrische figuur. Sterker nog, het is de basis van en is één met de hele Heilige Geometrie, de geometrie, die zich bezighoudt met de schepping, creatie van alles hier op Aarde en de Aarde zelf. Wat betreft het leven hier op Moeder Aarde... als je onderstaande afbeeldingen bekijkt, snap je 'm misschien wel...
Doordat deze figuur symbolisch zó dicht bij de schepping, de schepping van alle leven, en dus bij onszelf staat spreekt deze vele mensen aan. Het is een figuur die dan ook thuishoort in de oersymboliek van de mens.

Afijn, er is al veel geschreven over de Flower of Life en over de Heilige Geometrie. Als je geïnteresseerd bent kan ik je de volgende boeken van harte aanbevelen:
'De geometrie van de Schepping - een herinnering aan ons verre verleden' Deel 1 en 2 van Drunvalo Melchizedek.
Verder is er natuurlijk veel meer geschreven in boeken en op het internet.
Bekijk op YouTube eens deze afspeellijst...

En mocht je het tekenen van deze Flower of Life en de aangeboden informatie interessant vinden, denk dan ook eens aan het tekenen van Heilig Geometrische vormen in de mandala, of aan het tekenen van graancirkel (zie één van de voorgaande blogs alhier). Er zullen te zijner tijd diverse workshops en cursussen langskomen in de agenda.

Maar eerst eens de Flower of Life zelf. Deze figuur is een symbool van het leven zelf en vinden we terug in vele culturen over de hele wereld. Het is daarmee een universeel symbool, je zou dus zelfs kunnen zeggen, een oersymbool. Maar wat doet het dan met je? Het werkt vitaliserend, levenbrengend. Op mijn website elders kun je er uitgebreid over lezen:

Ik wil je uitnodigen om deze Flower of Life niet alleen te tekenen, maar je ook eens te verdiepen in zijn werking en achtergrondinformatie. Dat sterkt de werking. Alleen al door het tekenen van deze figuur neem je de energetische kracht van deze figuur in je op en zal op jou revitaliserend werken. Wil je deze ervaring verdiepen en meer toespitsen op je eigen behoeften, dan kun je eventueel een remedie uit de bloesemtherapie gebruiken om deze op een verdiepende wijze tot je door te laten dringen door afstemming en deze Flower of Life te tekenen. Hoe dat precies in z'n werk gaat, kun je leren en ervaren in een workshop in de praktijk of op locatie. Vraag dan wel even naar de bloesemremedie-toevoeging aan de workshop.

De Flower of Life werkt ook goed als bescherming tegen straling. Ikzelf draag met grote regelmaat een Flower of Life hanger, heb stickers geplakt op mijn telefoon en laptop, waarbij  ik bij de laptop nog eens extra beschermd wordt tegen straling door een Zwarte Toermalijn (edelsteen) die tussen mij en de laptop in ligt. Dit alles omdat ik natuurlijk veel tijd doorbreng met mijn laptop en mezelf daarmee dus blootstel aan al die straling. Dat dit werkelijk effect heeft, heeft inmiddels een mineralentest wel bewezen. Normaal gesproken zou bij zoveel laptopgebruik een aantal mineralen in het lichaam flink verbruikt worden, in mijn geval is dat minimaal, zonder dat ik betreffende mineralen extra inneem. Het werkt dus! Een aanrader voor je eigen bescherming.Zelf tekenen.

Nu wat informatie om zelf een Flower of Life te tekenen. Het is in principe niet moeilijk, maar je moet het even weten en let op: secuur tekenen. Een kleine afwijking wordt al tekende al gauw een grote... Dan lopen je snijpunten niet netjes meer zoals ze horen en is je Flower of Life een uiting van vrije expressie geworden. Mooi wellicht, maar pakt de energie niet meer zoals misschien toch je bedoeling was.

Denk weer even aan je voorbereiding...

Allereerst ga je op zoek naar het midden van je papier. Daar mag je met potlood heel dun (je moet die lijn uiteindelijk weer uitgummen) een kruis tekenen, lijnen loodrecht op de zijden van je papier (dus niet van hoek naar hoek!). Hiervoor dus je zijden opmeten en het midden aantekenen en daarvandaan lijnen trekken die een kruis vormen en je papier in 4 gelijke delen verdeelt, alsof je het papier 2 keer dubbelgevouwen hebt. Op de scans van mijn tekeningen is dit kruis niet eens te zien, zó dun getekend, maar hij staat er wel. En waarom? Omdat je op die manier je Flower of Life mooi recht op je papier krijgt. Bovendien heeft het kruis een controlefunctie, omdat een aantal snijpunten precies op de assen van het kruis terecht moeten komen om een mooie figuur te vormen. Het dun tekenen is puur om de lijn later weer uit te kunnen gummen en een zo klein mogelijke indruk op het papier achter te laten. Die blijft met inkleuren namelijk zo mooi wit...

Deze Flower of Life is op een A4-formaat getekend, maar kan ook goed op 30x30 cm papier. In het laatste geval kun je er eventueel nog een mooie rand omheen tekenen, als je dat wilt. Teken in het midden een cirkeltje met een straal van 2,5 cm en laat deze afstand in je passer staan! Bij groter papierformaat kun je kiezen voor een groter cirkeltje als je dat wilt, maar teken hem eerst maar eens op A4-formaat, zodat je de figuur leert kennen en ziet wat er gebeurt.

De symboliek van de Flower of Life is mooi verhaald in dit scheppingsverhaal:
In het begin schiep God een bol om zich heen, om te kunnen ervaren wat afgescheidenheid betekende. Afgescheiden zijn van andere spirituele lichtwezens, want als alles energie is en in elkaar overloopt, kun je geen afgescheidenheid ervaren. Wie ben ik? Wat is dat, een 'ik'?

Even tussendoor, een ervaring delen: afgelopen nacht werd ik midden in de nacht wakker, omdat ik moest plassen. In je dromen ga je vaak (onbewust) even terug naar de Lichtwereld. Dat had ik al eerder ervaren, maar niet zo duidelijk als nu. Ik besef dat terdege, heb vaker van die heldere dromen. Ik zei (telepathisch) tegen mijn mede-lichtwezens die erbij waren: 'Mijn IK moet nodig plassen, teveel koffie gedronken vandaag, ben zo terug.' Ik ging bij volle bewustzijn terug naar mijn lichaam, werd wakker, ging naar toilet, kroop weer terug in bed, viel weer in slaap en verliet mijn lichaam weer, terugkerend naar de Lichtwereld. Een bijzondere ervaring waarbij ik mijn lichaam duidelijk ervaren heb als voertuig van het lichtwezen dat ik 'in wezen' ben. Dus wat is een 'ik'...?

Afijn, terug naar ons scheppingsverhaal en onze eigen schepping, een bol dus...


Deze cirkel maakt een viertal snijpunten met het eerste kruis dat je getekend hebt.
Leg je papier nu zo neer als jij wilt, staand of liggend, hoe jij je tekening uiteindelijk wilt hebben en misschien wel in wilt lijsten.
In mijn geval heb ik gekozen voor een staande tekening.
Ga nu met de scherpe punt van je passer in het bovenste snijpunt staan en teken exact zo'n zelfde cirkeltje.


Je herkent dan misschien wel de bekende figuur Vesica Pisces, welke we bijvoorbeeld terugvinden in de deksel van de Chalice Well in Glastonbury:


Deze Vesica Pisces is het samengaan van twee bollen, waarbij het centrum van de tweede bol op de oppervlakte van de eerste bol ligt; de schepping van een tweede bol door God op de tweede dag. En daar was licht! Deze figuur is het symbool, de geometrische weergave van het licht.

Gods schepping duurde zeven dagen en elke dag werd een nieuwe bol bijgeschapen met het centrum wederom op het oppervlak van de vorige. Na zeven dagen was het patroon zichtbaar dat ook wel Genisispatroon of Scheppingspatroon of Seed of Life genoemd wordt. Denk maar eens even aan dat driedimensionale beeld in de eerste afbeelding.

Om dit te kunnen tekenen zet je de scherpe punt van je passer steeds in een snijpunt van de laatst getekende cirkel met de eerste cirkel die je getekend hebt.


Als je nu verder gaat tekenen en je passer steeds in de buitenste nieuw ontstane snijpunten van de laatst getekende cirkels zet, ontstaat een figuur met negentien bollen:


Dit kun je maar verder herhalen op je papier, teken maar door met cirkels, maar houdt deze figuur in de gaten. Steeds ga je in een snijpunt staan van twee vorige cirkels. Je mag je papier zo vol tekenen als je zelf wilt.

In deze workshop echter zetten we om deze figuur hierboven een cirkel en ronden de figuur als volgt af door uiteindelijk, van het midden uit, stap voor stap als hierboven, alle cirkels met bijvoorbeeld een zwarte fijnschrijver over te trekken en deze figuur ontstaat:


De laatste stap is dan om deze figuur aan te vullen tot de volgende figuur... de Flower of Life!
De overgebleven cirkels en lijnen kun je weggummen of laten staan als achtergrondje.


Je kunt deze figuur nu in gaan kleuren zoals je zelf wilt, of je laat hem zwart/wit en zo zuiver mogelijk als ondergrondje van je drinkkan... Bedenk: Iedere toevoeging van kleur en vormen geeft de symboliek weer een andere vitaliserende energie.

Ter inspiratie, een Flower of Life zendala:


Of wat denk je van deze? Een mandala/zendala? Hoe je het ook wilt noemen...Op 30x30 cm tekenpapier. Ingekleurd met Derwent Coloursoft.
De lijntjes in het centrumfiguur zijn getrokken met Derwent Studio.Bij deze tekening, in het centrum, zie je hoe je kunt gaan spelen met de vormen van de Flower of Life. Door niet alle lijntjes over te trekken ontstaan nieuwe vormen.
Een ander voorbeeld daarvan is deze zendala, ook getekend vanuit de basis van een Flower of Life:


Ter inspiratie en om in te kleuren heb ik er eentje ontworpen waar je verder zelf je 'eigen ding' van kunt maken:Kwam deze prachtige Seed of Life tegen van Fransien de Vries:Mandala & Bloesemtherapie:


Enkele voorbeelden van remedies van Bloesem Remedies Nederland, die qua energie bij de Flower of Life aan kunnen sluiten (altijd persoonlijk bekijken, of intuïtief kiezen welke bij je past):

Animal Freedom: wanneer het dier teveel overneemt uit de omgeving.
Beemdkroon: leegzuigen van de aura door vervuiling; voor het ontvangen van liefde en ondersteuning.
Bescherming: wanneer je energie weglekt, energetisch door anderen worden leeggezogen; bescherming tegen negatieve emoties uit de omgeving.
GSM combinatie: verbetering door bescherming tegen straling/electrosmog.
Klein Streepzaad: nieuwe vitaliteit en energie; verlies van energie door oude emoties.
Living Star Light: mee laten stromen met het universum.
Mycena: reinigt van alle soorten straling.
Mycena en 4 Paddestoelen: tegen alle vormen van straling, ook te gebruiken op een bergkristal.
Regenboog: om nieuwe dingen te beginnen.
Slaapmutsje: integratie van aardse en kosmische energie; wanneer je de liefde voor jezelf vergeten bent ten behoeve van anderen.
Wijnruit: wanneer de energie wordt afgetapt boven de kruin; overgevoelig voor psychische en negatieve invloeden.
Zonnebloem: vitaliteit en kracht, jezelf neerzetten.
Zuivering: zuivert en voert af. Deze is ook heel fijn voor een omgevingsspray.


Versterking van je levensenergie:
Wanneer je voor jezelf 4 weken uittrekt om met het thema van de Flower of Life aan de slag te gaan, tekenen en achtergrondinformatie tot je nemen, werkt deze het meest optimaal voor je. Deze 4 weken lopen gelijk op met de maancyclus. Begin bij voorkeur bij Nieuwe Maan. Als je in die tijd ook een bloesemremedie gebruikt verdiep je de ervaring, ruim je eventuele verstoringen op die je vitaliteit beperken en versterk je je levensenergie. Mogelijk zijn meerdere perioden van 4 weken nodig voor een optimaal effect.
Wil je gebruik maken van bloesemremedies en begeleiding om je in dit proces te ondersteunen, neem dan contact op met dewittewaterlelie@gmail.com.Wil je deze workshop ook zelf doen in het Mandala Atelier in Beuningen of op locatie, stuur dan even een mailtje naar dewittewaterlelie@gmail.com.
Geef dan ook even aan of je hem mét of zonder bloesemremedie wilt doen, zelf tekenen of inkleuren.
Dan wordt deze zo spoedig mogelijk ingepland.
Mocht je niet in staat zijn naar Beuningen te komen, denk dan ook eens aan een workshop op locatie.11-03-2016: Flower of Life, Gouach met permanente inkt.Bronnen indien niet uit eigen bron:

2e Afbeelding in dit blogbericht: http://transmissionsmedia.com/wp-content/uploads/2012/09/402328_282814701832148_1527663661_n.jpg

5 opmerkingen:

 1. Heel duidelijk uitgelegd, ik ga deze mandala zeker een keer uitproberen.
  Ik woon te ver weg om eens een workshop te kunnen doen dus dit vind ik een geweldig idee van jou :)
  Dank je wel
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoewel online wel wat informatie staat is dit natuurlijk niet te vergelijken met de live 'beleving' van een workshop in praktijk/atelier De Witte Waterlelie.
  Op donderdag 4 februari 2016, 9.30-12.30 uur, is er weer een mogelijkheid om deze Flower of Life te komen tekenen. € 20,- + eventueel € 10,- voor een flesje bloesemremedies (vrije keus). Aanmelden kan via dewittewaterlelie@gmail.com of telefonisch 06-51900040. Het zal een klein groepje zijn van maximaal 4 deelnemers, dus wees er snel bij met je aanmelding, want VOL=VOL. Je bent van harte welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super weer, wat een rijkdom aan info en mooie voorbeelden

  BeantwoordenVerwijderen