woensdag 2 juli 2014

Nieuw logoIn de praktijk merkte ik al gauw dat een foto als logo niet altijd even handig is. Een groot struikelblok waren de etiketjes voor de bloesemflesjes voor cliënten. Ik heb namelijk een zwart/wit-labelwriter. Nu kon ik natuurlijk veel geld uitgeven voor een nieuwe kleuren-labelwriter, maar ik ben iemand die bij voorkeur dingen op gebruikt, tot iets kapot is en werkelijk niet meer gemaakt kan worden. Zo eten wij bijvoorbeeld onze boterhammetjes nog steeds van die Hema Jip en Janneke en Bobo-bordjes, 19 jaar oud, die maar niet kapot te krijgen zijn, maar ook niet mooi genoeg meer zijn om door te verkopen. Ze zijn al een keer gestuiterd, maar helaas... hahaha... en dan nog, kunnen ze natuurlijk weer gelijmd worden zoals één schaaltje met de 101 Dalmatiërs bewezen heeft... De huidige labelwriter mag dus zijn tijd vol maken en mag blijven staan. Tijdelijk had ik een mooie zwart/wit-waterlelie in gebruik voor op de etiketjes, maar dat zinde niet helemaal, omdat het niet specifiek bij de praktijk hoorde en er niet uit voortgekomen was, de lading niet dekte, zullen we maar zeggen.

Het nieuwe logo van praktijk De Witte Waterlelie draait nu een korte tijd mee om uit te proberen en ik ben er dik tevreden mee. Hij mag blijven. Hij is mooi in grote en vooral ook in verkleinde vorm op etiketjes van de bloesemremedie-flesjes. Met dank aan onze jongste zoon die de fijne lijntjes van de tekening van mams via een fotobewerkingsprogramma geschikt maakte voor verkleining zonder het logo geweld aan te doen.
De symboliek erachter? De bovenste helft is de lotus- of waterlelie-figuur zoals deze in het mandala-tekenen getekend wordt, de onderste helft is de keizerskroon.
De bloem staat symbool waar ook de praktijk symbool voor staat, het uit de donkere diepte opstaan, moeilijkheden overwinnen en aanpakken, je ontwikkelen en groeien in je kracht om uiteindelijk volledig tot bloei te komen. Het welbekende lotus-effect van de bloembladeren zorgt ervoor dat door alle ervaringen in het leven opgedaan, je ziel toch ongeschonden blijft, schoon, puur en zuiver als de witte waterlelie.
De onderste helft is de keizerskroon, een symbool voor alle verbindingen die je in het leven hebt met je omgeving. Symbool in dit geval ook voor alle invloeden die je opdoet en mogelijke sociale aanpassingen, die je gedaan hebt (want dat doen we allemaal, waardoor ook onze persoonlijkheid gevormd wordt), die juist negatief op je kunnen werken. Van belang in het leven is dat je de voedende verbindingen gaat leggen en de negatieve transformeert. Jezelf leren kennen, je diepere aard (middels bijvoorbeeld numerologie en astrologie), zodat je vanuit je pure Zelf je leven kunt leiden. In dit logo symboliseert het tevens het eerste deel van je leven waarin door alle verbindingen met anderen de basis gelegd wordt voor je levenslessen.

Dus, samen met de welbekende foto van de witte waterlelie, zal dit logo steeds vaker verschijnen op de officiële stukken, de teksten voor cliënten en cursisten en vooral op de etiketjes, want daar is-ie wel heel mooi en passend bij twee van de poten waarop de praktijk rust: de natuurgeneeskunde en het mandala-tekenen. De kleurenfoto en het zwartwit logo zullen daar verschijnen, waar ieder het mooist uitkomt.

En dit is 'm dan... zoals inmiddels al enkele cliënten en cursisten hem al hebben zien verschijnen...
2 opmerkingen: